• eurojust impressie buiten
  • eurojust impressie binnen

A harmonious fit

Eurojust will be on the “green” side, and must therefore fit harmoniously into its location. The premises will be constructed facing the original buildings on the side of Johan de Wittlaan. The high-rise portion of the building, with twelve floors, will be on this side. The low-rise portion will protrude into the wooded area, in scale with the buildings directly surrounding it.

The building itself has a light facade of alternating open and closed composite elements, creating a playful, variegated surface. Some glass panels lean forward, others backward, or they are rotated to the left or right. Inside, a double-height lobby with floor-high windows dominates the space. The lower portions of the building offer more privacy. A broad staircase with a garden view descends to the underground floors. The gardens surrounding the new building are designed as a sloping dune landscape harmonising, in both form and ground covering, with the direct, green environment of Zorgvliet.

News

  • The update February 2017 is available with an overview of work and planning of Heijmans during the final fase of the realisation.

    06 februari 2017 | Heijmans | more
  • The update January 2017 is available with an overview of work and planning of Heijmans during the final fase of the realisation.

    11 januari 2017 | Heijmans | more
  • The update December 2016 is available with an overview of work and planning of Heijmans during the final fase of the realisation.

    30 november 2016 | Heijmans | more
more news

blog

  • tight planning / blog december 15th 2014

    15 december 2014 | Heijmans | more